Duitslandweb logo Duitslandweb

Schäuble wil snelwegen privatiseren, SPD is tegen

Kort nieuws - 14 november 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister Schäuble (CSU) van Financiën wil een deel van de Duitse snelwegen privatiseren. Hij wil de financiering, bouw en het onderhoud van de Autobahnen onderbrengen in een speciale onderneming voor de infrastructuur, waaraan particuliere investeerders deelnemen. De overheid houdt het meerderheidsbelang. Of het plan doorgaat, is de vraag. Op dit moment zijn de bondsregering en de deelstaten gezamenlijk verantwoordelijk voor de snelwegen, in het plan komt de verantwoordelijkheid alleen in handen van de bondsregering. Daarvoor is een grondwetswijziging nodig, maar daar wil de SPD niet mee instemmen. Ook binnen Schäubles eigen partij is er kritiek op het plan. Duitsland heeft met bijna 13.000 kilometer een van de meest omvangrijke snelwegnetwerken ter wereld. Lees meer bij Spiegel Online en tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Er komt rook vanonder de brandmuur

Er komt rook vanonder de brandmuur

Samenwerken met de AfD is taboe in de Duitse politiek. Maar of dat zo blijft? Columniste Inge Jooris over de 'Brandmauer'.


Lees meer

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

De kanselier wil Duitsland met een "nationale krachtsinspanning" moderniseren, zei hij in de Bondsdag.


Lees meer

Die Linke in bestaanscrisis

Die Linke in bestaanscrisis

Het is chaos in de Duitse socialistische partij Die Linke. De partij dreigt uiteen te vallen en zag de laatste maanden al menigeen vertrekken.


Lees meer

AfD levert voor het eerst regio-bestuurder

AfD levert voor het eerst regio-bestuurder

De AfD heeft voor het eerst een verkiezing om een regionale bestuursfunctie gewonnen. Sesselmann wordt de nieuwe Landrat van een district in Thüringen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger