Duitslandweb logo Duitslandweb

Privatisering Duitse snelwegen van de baan

Kort nieuws - 24 november 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het plan van minister Schäuble van Financiën en de Duitse deelstaten om een deel van de Duitse snelwegen te privatiseren is van de baan. Dat meldt de Süddeutsche Zeitung. De bedoeling was de financiering, bouw en het onderhoud van de Autobahnen onder te brengen in een speciale onderneming voor de infrastructuur, waaraan particuliere investeerders konden deelnemen. De SPD was daar fel tegen. Nu is besloten dat er geen aandelen aan particuliere investeerders worden verkocht. De zogenoemde Autobahngesellschaft blijdt daarmee eigendom van de overheid. Lees meer bij Süddeutsche.de

Tags: verkeer, Autobahn

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger