Duitslandweb logo Duitslandweb

Handlanger Anis Amri al langer bij instanties bekend

Kort nieuws - 5 januari 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bilal A., de contactpersoon van Anis Amri die woensdag in Berlijn is gearresteerd, was al langer bekend bij de Duitse veiligheidsinstanties. Hij hoorde bij een radicaal-salafistische scene en instanties beschouwden hem als gevaarlijk. Dat melden de Süddeutsche Zeitung, WDR en NDR. Bilal A. zou in 2015 met Amri vanuit Italië naar Duitsland zijn gekomen en in dat jaar ook al eens zijn gearresteerd omdat hij explosieven voor een mogelijke aanslag in Düsseldorf zou hebben geregeld. A. zou van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn hebben geweten en Amri hebben geholpen. In Noordrijn-Westfalen willen CDU, FDP en de Piraten vanmiddag opheldering over de vraag wat de instanties in NRW over Amri en Bilal A. wisten en of ze hen niet beter in de gaten hadden moeten houden. Voor de Duitse onderzoekers staat inmiddels vast dat Amri de dader is van de aanslag. Daarbij kwamen op 19 december twaalf mensen om het leven. Bij een persconferentie woensdag meldde de Duitse justitie onder meer dat Amri na de aanslag ook in Amsterdam en Brussel is gesignaleerd. Vanuit Nijmegen heeft hij woensdag 21 december de trein naar Amsterdam Centraal genomen en van daar is hij met de trein naar België gegaan. Amri werd uiteindelijk op 23 december doodgeschoten door de Italiaanse politie. Lees meer bij Süddeutsche.de en WDR.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De Kerst-moslim

De Kerst-moslim

Kerst heeft in Duitsland de potentie net zo beladen te worden als Sinterklaas in Nederland, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Klimaatprotest, bezorgdheid over extreem-rechts, 30 Jahre Mauerfall: een terugblik op Duitsland in 2019.

Lees meer

Een Duitse Babi Pangang

Een Duitse Babi Pangang

Vietnamees eten kun je wel rekenen tot het cultuurgoed van Berlijn, net zo goed als Currywurst, vindt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Met een lezing in Amsterdam wil de Duitse protestbeweging Nederlandse 'oma's' inspireren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger