Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel zet zich in voor gearresteerde Duits-Turkse journalist

Kort nieuws - 20 februari 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel heeft de Turkse premier Yildirim dit weekend op de Münchener Sicherheitskonferenz aangesproken op de arrestatie van de Duits-Turkse journalist Deniz Yücel. Yücel zit sinds vorige week vast in Turkije. Hij wordt verdacht van lidmaatschap van een terroristische organisatie, datamisbruik en terreurpropaganda. Merkel heeft er bij Yildirim op aangedrongen dat Yücel "een eerlijke en rechtsstatelijke behandeling" krijgt, aldus haar woordvoerder. Duitse media berichten dat Merkel eerder deze maand bij haar bezoek aan Turkije ook met Erdogan over Yücel heeft gesproken. De journalist zou sinds kerst op het terrein van de zomerresidentie van de Duitse ambassadeur in Istanbul hebben gezeten om arrestatie te voorkomen. Vorige week dinsdag heeft hij zich zelf bij de politie gemeld, aldus de FAZ. Omdat Yücel naast de Duitse ook de Turkse nationaliteit heeft, hebben de Duitse istanties weinig invloed op zijn zaak, meldt de Süddeutsche Zeitung. Ook zou hij al enige tijd geen persaccreditatie meer hebben gehad. Lees meer bij Süddeutsche.de en FAZ.net

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger