Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel praat in Egypte en Tunesië over vluchtelingen

Kort nieuws - 2 maart 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel praat in Egypte en Tunesië over de berperking van het aantal vluchtelingen dat via de Middellandse Zee naar Europa komt. Daarbij gaat het niet meer om de inrichting van opvangkampen in Tunesië en Libië, melden Duitse media. Merkel en haar delegatie willen het hebben over het verbeteren van de leefomstandigheden van de mensen die vluchten, het terugsturen van mensen die geen recht hebben op asiel, het bestrijden van mensensmokkel, de mogelijkheden van legale migratie naar Europa en vooral het verbeteren van de stabiliteit in Noord-Afrika. Zo wil Duitsland Egypte economisch steunen als het land meer afgewezen asielzoekers terugnemen. Ook hoopt Duitsland dat Egypte kan helpen de situatie in Libië te stabiliseren. Vanuit dat land vertrekken de meeste vluchtelingen naar Europa. Het is voor Merkel echter een lastige politieke onderneming afspraken te maken met de Egyptische president al-Sisi, die de oppositie en de pers onderdrukt. Verwacht wordt dat de gesprekken in Tunesië makkelijker zullen verlopen. Ook daar wil Merkel de economische relaties verbeteren, met haar is een handelsdelegatie meegereisd. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger