Nederlanders vinden Duitsers sympathiek
Nieuws

Achtergrond - 9 november 2004

(9 november 2004) Duitsers gelden in het buitenland nog steeds als vlijtig, serieus en welvarend. Minder hoog scoren ze bij “intermenselijke” eigenschappen als gastvrijheid, tolerantie en vrolijkheid. Verrassenderwijs zijn Duitsers vooral geliefd bij Nederlanders en Amerikanen. Dit blijkt uit een onderzoek dat het Bundespresseamt hield in elf landen.

De opiniepeiling werd door marktonderzoeksbureau Emnid gehouden in opdracht van het Bundespresseamt in elf landen in Europa, Afrika en Amerika. De resultaten worden gebruikt voor een imagocampagne in aanloop naar de wereldkampioenschappen voetbal, die in 2006 in Duitsland plaatsvinden. De campagne krijgt de titel: 'Deutschland – da geht was' ('Duitsland - daar kan het') en wordt ondersteund door Bekende Duitsers als de trainer van het nationale elftal Jürgen Klinsmann.

Uit het onderzoek blijkt dat Duitsers in het buitenland de meeste indruk maken met hun economische en sportieve prestaties. Engelsen, Polen en Amerikanen twijfelen echter aan de betrouwbaarheid van de Duitse buitenlandse politiek. Polen was van alle onderzochte landen sowieso het meest negatief over Duitsland.

Nederland daarentegen behoort samen met Amerika tot de landen die het positiefst over Duitsers denken. Bijna de helft van de Nederlanders vindt hen sympathiek tot zeer sympathiek. Bovendien gelden Duitsers hier als gastvrij, vlijtig en voetbalgek. Slechts 7 procent van de Nederlanders vindt Duitsers onsympathiek.

Wat betreft de wereldkampioenschappen voetbal in 2006 weet 31 procent van de Nederlanders dat die in Duitsland zullen plaatsvinden. Vrijwel alle vijfhonderd Nederlandse ondervraagden gaan er van uit dat de wedstrijden perfect georganiseerd zullen worden. Ruim 60 procent denkt dat de veiligheid gewaarborgd zal zijn en dat de kampioenschappen op sportief gebied eerlijk zullen verlopen.

Der Spiegel
Deutsche gelten als ernst, fleißig und reich

Stern
In anderen Ländern hält man Deutsche für wohlhabend, arbeitsam und ernsthaft

Südkurier
Deutsche gelten im Ausland als ernst, fleißig und reich

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger