Völler wordt trainer van AS Roma
Nieuws

Achtergrond - 1 september 2004

(1 september 2004) Rudi Völler wordt trainer van AS Roma. De voormalige bondscoach van het Duitse voetbalelftal werd afgelopen weekend voor de functie gepolst en begint vanmiddag al met de eerste training. Völler heeft tussen 1987 en 1992 voor de Italiaanse club gespeeld.

Völler hoefde niet lang na te denken over het aanbod. Hij heeft goede herinneringen aan zijn tijd daar. Bovendien is zijn vrouw Sabrina Italiaanse en ook zij wilde graag terug naar Rome. "Mijn hart ging altijd al uit naar Rome", liet Völler vanmorgen bij zijn aankomst op het vliegveld weten. "Ik hoop dat ik hier het beste kan geven dat ik in me heb." Völler zal naar verluidt twee miljoen euro per jaar gaan verdienen. In eerste instantie heeft hij een jaarcontract gesloten met een optie voor nog een seizoen. Hij vervangt de trainer Cesare Prandelli, die de club slechts twee maanden getraind heeft. Prandelli heeft zijn baan opgezegd om voor zijn zieke vrouw te kunnen zorgen.

Völler is erg populair in Rome. "Hij is de kandidaat die we hebben wilden", aldus aanvoerder Francesco Totti. Ook de pers jubelde toen bekend werd dat Völler trainer werd. "Vlieg Rudi, vlieg - je bent een echte vriend", kopte de krant Il Messagero. Hij wordt nu al de redder van Rome genoemd, want het gaat niet goed met AS Roma. De beursgenoteerde club heeft een tekort van 113 miljoen euro en moest spelers als de Braziliaan Emerson (naar Juventus) en Walter Samuel (naar Real Madrid) laten gaan. Ook heeft Völler geen trainerslicentie voor A-clubs en geen enkele ervaring als trainer van een club. Tot nog toe heeft hij alleen het Duitse nationale elftal getraind en ook dat was een noodgreep, omdat de gewenste kandidaat Christoph Daum in diskrediet raakte toen uitkwam dat hij cocaïne had gebruikt. Völler kent de club echter goed en spreekt vloeiend Italiaans. Op 12 september wordt de eerste wedstrijd in de A-serie in Italië gespeeld tegen AC Florence, drie dagen later speelt AS Roma tegen Dynamo Kiev in de Champions Leauge en nog later zal Rudi in diezelfde competitie zijn nieuwe club tegen zijn oude, Bayer Leverkusen, zien spelen.

Süddeutsche Zeitung
Völler schwört AS Rom auf Titelkurs ein

Die Welt
"Flieg, Deutscher, flieg zum Titel"

Der Spiegel
"Bin bereit, ein neues Leben zu beginnen"

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger