Duitslandweb logo Duitslandweb

Beierse AfD-voorzitter klaagt deelstaat aan

Kort nieuws - 3 mei 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Petr Bystron, AfD-voorzitter in Beieren, klaagt de deelstaat aan omdat hij in de gaten wordt gehouden door de veiligheidsdienst Verfassungsschutz.

De Verfassungsschutz in Beieren houdt Bystron in de gaten omdat hij meermaals sympathie heeft geuit voor de Identitäre Bewegung Bayern (IBB). De IBB wordt geobserveerd vanwege haar nauwe verwantschap met rechts-extremistisch gedachtengoed, aldus de voorzitter van de Verfassungsschutz in Beieren. Volgens Bystron wordt zijn werk als politicus door de veiligheidsdienst gehinderd en is de observatie een middel van zijn politieke tegenstanders om hem te dwarsbomen. Banden tussen de AfD en de Identitäre Bewegung komen vaker voor en via de AfD wordt extreem gedachtengoed salonfähig, wordt in Duitsland al langer gewaarschuwd. Lees meer bij Die Welt

De AfD is van plan ook een klacht in te dienen tegen cabaretier Christian Ehring. In het satirische programma 'extra 3' reageerde hij op een uitspraak van de nieuwe AfD-lijsttrekker Alice Weidel. Op het partijcongres in april had zij gezegd: "De politieke correctheid hoort op de vuilnisbelt van de geschiedenis". Ehring sloot daarop aan met: "Ja, laten we allemaal politiek incorrect zijn. Daar heeft die nazi-slet ('Nazi-Schlampe') toch gelijk". De AfD ziet het persoonlijkheidsrecht van Weidel geschonden en noemt de uitspraak beledigend. Lees meer bij rp online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger