Duitslandweb logo Duitslandweb

Oud-RAF-terrorist en rechts-extremist Mahler in Hongarije gearresteerd

Kort nieuws - 15 mei 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Oud-RAF-terrorist en rechts-extremist Horst Mahler is in Hongarije gearresteerd. Dat bevestigt de Hongaarse politie. Hij was op de vlucht voor de Duitse justitie.

Mahler (81) zat in Duitsland vast voor onder meer opruiing en het ontkennen van de Holocaust.  In 2015 kwam hij vrij omdat hij ziek was, maar vorig jaar besloot de rechter dat hij alsnog een voorwaardelijk deel van zijn straf moet uitzitten omdat hij nieuwe extreem-rechtse strafbare feiten had gepleegd. Begin april had hij zich bij de gevangenis in Brandenburg moeten melden om zijn reststraf van 3,5 jaar uit te zitten, maar toen verdween hij en liet hij in een videoboodschap weten dat hij asiel in een ander land wilde aanvragen.

Vanmorgen liet Mahler via een Duitse krant weten dat hij "de leider van de Hongaarse natie Viktor Orbán" had verzocht hem als politiek vervolgde asiel te verlenen. Maar in plaats daarvan werd hij door de Hongaarse politie gearresteerd, deelt het OM in München mee. De Hongaarse regering ontkent dat Mahler is opgepakt, maar de Hongaarse politie bevestigt het bericht. Mahler is een van de oprichters van de Rote Armee Fraktion en verdedigde als advocaat meerdere RAF-terroristen. In later jaren werd hij rechts-extremist en verdedigde hij de neonazi-partij NPD. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger