Duitslandweb logo Duitslandweb

Gabriel in China: strijd over elektrische auto's bijgelegd

Kort nieuws - 24 mei 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister Gabriel heeft tijdens zijn kennismakingsbezoek aan China de strijd over elektrische auto's weten bij te leggen. China is de belangrijkste afzetmarkt voor de Duitse autoindustrie.

China wil volgend jaar een productiequotum voor elektrische auto's invoeren. Minimaal 8 procent van de verkochte auto's zou een elektromotor moeten hebben. Daarmee hoopt China de verkoop van deze auto's te bevorderen. Volgens Gabriel is het land nu bereid dat quotum te versoepelen. Met de versoepeling krijgen Duitse autoproducenten als Daimler, BMW en Volkswagen meer tijd om hun elektrische auto's te verbeteren. Ook hoopt Gabriel dat hij voor betere voorwaarden voor Duitse bedrijven bij openbare aanbestedingen in China kan zorgen. Dat onderwerp staat de komende weken eveneens op het programma als de Chinese president Xi Jinping en premier Li Keqiang naar Berlijn komen. Gabriel voert in China vandaag ook gesprekken over het raketprogramma van Noord-Korea en over de instelling van een nieuw, tweejaarlijks dialoogforum tussen Duitsland en China, dat gemeenschappelijke projecten op het gebied van civil society moet bevorderen. Lees meer bij FAZ.net en Deutsche Welle

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger