Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland en VS willen nieuwe aanloop voor TTIP

Kort nieuws - 28 juni 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland en de VS willen het vrijhandelsverdrag TTIP tussen Amerika en Europa nieuw leven inblazen. Daarvoor hebben kanselier Merkel en de Amerikaanse minister voor Handel Ross zich uitgesproken.

Bij de nieuwe onderhandelingen moeten de vele problemen van de betrokken landen aan bod komen, zei Merkel dinsdag tijdens een CDU-bijeenkomst in Berlijn. Daarbij gaat het onder meer om handelsbelemmeringen en de vraag wat eerlijke handel is, aldus Merkel. Ross bevestigde de hernieuwde TTIP-onderhandelingen over TTIP in een live videoverbinding. Sinds de verkiezing van Trump lagen de onderhandelingen over TTIP stil en was het twijfel over het standpunt van de VS over vrije handel. Lees meer bij Die Welt

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

Baerbock stelt in buitenlandbeleid vrouwen centraal

Baerbock stelt in buitenlandbeleid vrouwen centraal

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Baerbock maakt zich sterk voor een feministische buitenlandse politiek.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger