Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel wil nieuwe onderhandelingen handelsverdrag EU en VS

Kort nieuws - 7 juni 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel heeft zich uitgesproken voor een nieuwe poging om tot een handelsverdrag tussen de EU en de VS te komen. 

Gesprekken over een nieuw handelsverdrag tussen de EU en de VS moeten na de Bondsdagverkiezingen in september van start gaan als het aan Merkel ligt. Dat zei ze op een bijeenkomst van de Kamer van Koophandel in Greifswald. Een nieuwe Duitse regering moet het verdrag steunen, want onderhandelingen tussen de EU en de VS hebben weinig zin als de lidstaten zich er daarna tegen uitspreken, aldus Merkel. Bovendien wil de EU eerst vrijhandelsverdragen met Japan en India afsluisten. Merkel benadrukte dat er vanuit de VS positieve signalen komen voor een nieuw vrijhandelsverdrag. Sinds de verkiezing van Trump liggen de onderhandelingen over vrijhandelsverdrag TTIP stil, maar in mei lieten de VS weten open te staan voor nieuwe onderhandelingen.

Merkel zei verder in Greifswald dat ze wil dat in de slotverklaring van de G20-top in Hamburg begin juli de principes van vrije handel en open markten worden vastgelegd. Voor Duitsland als grote exportnatie is dat "van het allergrootste belang". Vanavond reist ze naar Argentinië en Mexico ter voorbereiding van de G20-top. Lees meer bij Handelsblatt.de en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Scholz introduceerde het begrip Doppel-Wumms onlangs met trots. En wordt er nu mee om de oren geslagen.


Lees meer

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer

Het keerpunt

Het keerpunt

Hoe de oorlog in Oekraïne ook afloopt, de Duitse 'Zeitenwende' kan niet meer worden teruggedraaid, schrijft Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger