Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel, Macron en May trekken samen op in handelsstrijd met VS

Kort nieuws - 30 april 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel, de Franse president Macron en de Britse premier May trekken gezamenlijk op in de handelsstrijd met de VS. Vanaf dinsdag 1 mei willen de VS de EU importheffingen opleggen voor aluminium en staal.

Merkel, Macron en May hebben afgelopen weekend getelefoneerd en willen dat de VS afzien van handelsmaatregelen tegen de EU. Anders is de EU bereid "haar belangen krachtig te verdedigen". Zowel Macron als Merkel waren vorige week bij de Amerikaanse president Trump om hem op andere gedachten te brengen, maar zij kregen geen toezeggingen in de handelsstrijd. Volgens eurocommissaris Malmström bereidt de EU zich voor op tegen-invoerheffingen.

Merkel, Macron en May zijn het er ook over eens dat ze willen vasthouden aan de nucleaire deal met Iran. Trump dreigde eerder de deal op te zeggen, daarover moet hij voor 12 mei een beslissing nemen. Ook daarover hebben Macron en Merkel vorige week met hem gesproken. Trump denkt volgens zijn veiligheidsadviseur na over een voorstel van Macron voor nieuwe onderhandelingen over een nucleaire deal met Iran. De Iraanse president Rohani is echter niet bereid tot nieuwe gesprekken, liet hij zondag in een telefoongesrpek met Macron weten. Lees meer bij FAZ.net, tagesschau.de en Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger