Duitslandweb logo Duitslandweb

VS stellen invoering importheffingen een maand uit

Kort nieuws - 1 mei 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In de handelsstrijd met de VS heeft de EU een maand uitstel gekregen. Duitsland gaat er nog steeds van uit dat het ook daarna niet tot de omstreden invoerheffingen op aluminium en staal komt. 

De VS wilden de importheffingen op aluminium en staal eigenlijk per vandaag aan de EU opleggen. Vooralsnog gold een uitzondering voor de Europese landen, Canada, Mexico, Brazilië en Argentinië. Afgelopen weekeinde riepen kanselier Merkel, de Franse president Macron en de Britse premier May de Amerikaanse president Trump op af te zien van de handelsmaatregelen. Anders is de EU bereid "haar belangen krachtig te verdedigen", lieten ze weten. Zowel Macron als Merkel waren vorige week bij de Amerikaanse president Trump om hem op andere gedachten te brengen. De Europese Commissie dreigde al met tegenmaatregelen.

Nu hebben de VS en de EU tot 1 juni om te onderhandelen. De bondsregering laat weten dat het ervan uitgaat dat er een permanente uitzondering voor de EU wordt gemaakt met betrekking tot de importheffingen. Lees meer bij tagesschau.de en Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger