NiederlandeNet online
Nieuwsflash

Achtergrond - 23 april 2004

(23 april 2004) Gisteren werd in het Haus der Niederlände, verbonden aan de Westfälische Wilhelms-Universität in Münster, het NiederlandeNet gelanceerd. De nieuwe website moet een breed Duits publiek informeren over allerlei aspecten van de Nederlandse samenleving.

 

 

 

 

 

 

 

Katrin Arntz, medewerker van het Haus der Niederlande en mede-verantwoordelijk voor het NiederlandeNet legt de noodzaak van de nieuwe website uit: "De Duitse kranten besteden weinig aandacht aan Nederland, behalve wanneer het om het Koningshuis en de economische relatie gaat. Echte achtergrondinformatie wordt nooit gegeven. En dat terwijl de documentatie-afdeling van het Haus der Niederlande de meest uiteenlopende vragen krijgt van scholieren, studenten, docenten, journalisten, maar ook van mensen, die naar Nederland willen." Vragen als: waar kan ik in Nederland studeren? en: hebben Nederlanders nog altijd resentimenten tegenover Duitsers? worden vaak gesteld, aldus prof. dr. Friso Wielenga, directeur van het Zentrum für Niederlande-Studien.

Ook thema's als het euthanasievraagstuk en het Nederlandse drugsbeleid roepen vaak vragen op bij Duitsers. Om debatten over die onderwerpen te stimuleren, geeft het nieuwe NiederlandeNet daar, in speciale samengestelde dossiers, alle mogelijke informatie over.

De website werd gisteren gelanceerd door Atzo Nicolaï, de Nederlandse staatssecretaris voor Europese aangelegenheden van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Wolfram Kuschke, minister en directeur van de Staatskanzlei Noordrijn-Westfalen. Nicolaï toetste het adres van de website in op een gereedstaande computer en Kuschke drukte op Enter. Daarmee was de lancering een feit.

In het kader van Koninginnedag wordt volgende week een nieuw dossier over het Nederlandse Koningshuis geopend.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger