Geen Love Parade in 2004
Nieuwsflash

Achtergrond - 15 april 2004

(15 april 2004) In 2004 komt er geen Love Parade in Berlijn. Dat heeft de organisatie van het techno-evenement gisteren bekend gemaakt. Drie maanden voor het begin van de Love Parade, die voor 10 juli gepland stond, is de financiering nog niet rond. Afblazen was de enige optie.

In 1989 vond de eerste Love Parade plaats, die was georganiseerd door dj Dr. Motte. Er kwamen destijds 150 technofans op het feest op de Kurfürstendamm af. Het motto van de eerste editie luidde "Friede, Freude, Eierkuchen". Ieder jaar breidde het spektakel zich verder uit, totdat de Kurfürstendamm in 1995 te klein werd. Besloten werd om het feest naar de Straße des 17. Juni en de Tiergarten te verplaatsen.

De Love Parade heeft al enkele jaren met een teruglopend bezoekersaantal te kampen. In het recordjaar 1999 waren er 1,5 miljoen feestgangers in Berlijn, maar in 2003 dansten er nog maar 500 duizend mensen mee in de Tiergarten, het park waar de optocht doorheen trekt. Vanaf 2000 werden in steden in andere landen ook Love Parades georganiseerd, zoals in Wenen, Israël en Mexico. Op 25 september staat de eerste Love Parade in San Francisco gepland.

Frankfurter Allgemeine Zeitung
Warten wir es ab

Der Spiegel
Veranstalter verkünden Aus für die Love Parade

Die Welt
Veranstalter sagen Love Parade 2004 ab

Berliner Zeitung
Die Love Parade ist abgesagt

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger