Duitslandweb logo Duitslandweb

Turks proces tegen Duitse mensenrechtenactivist begonnen

Kort nieuws - 25 oktober 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Turkije is vandaag het proces tegen de Duitse mensenrechtenactivist Peter Steudtner begonnen. Hij is een van de minstens elf Duitsers die in Turkije om politieke redenen gevangen zitten. 

Steudtner werd begin juli gearresteerd toen hij in Istanbul een workshop gaf. Samen met hem werden negen andere mensenrechtenactivisten gearresteerd, onder wie de directeur van Amnesty International Turkije. Zij kunnen 10 tot 15 jaar gevangenisstraf krijgen. Duitsland hoopt dat Steudtner snel wordt vrijgelaten. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu heeft er, gezien de gespannen verhoudingen tussen Duitsland en Turkije, zelf voor gezorgd dat het proces versneld plaatsvindt. 

Steudtner is een van de zeker elf Duitsers die om politieke redenen in Turkije gevangen zitten. Onder hen ook de Duitse journaliste en vertaalster Mesale Tolu, wier proces eerder deze maand begon; en de Duits-Turkse journalist Deniz Yücel. Kanselier Merkel sprak dinsdag met Yücels vrouw over diens situatie. Yücel zit al acht maanden vast zonder dat er een aanklacht is of duidelijkheid over een proces. Lees meer bij tagesspiegel.de over Steudtner en over Merkels ontmoeting met Yücels vrouw

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger