Duitslandweb logo Duitslandweb

CDU wil met SPD in grote coalitie

Kort nieuws - 27 november 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het partijbestuur van de CDU heeft zich gisteravond laat uitgesproken voor een grote coalitie met de SPD. Een minderheidsregering wil de partij niet.

Bondspresident Steinmeier spreekt de komende dagen eerst nog met de Bondsdag-fractievoorzitters. Vandaag zijn de Groenen, Die Linke en CDU/CSU aan de beurt. Donderdag krijgt Steinmeier SPD-leider Martin Schulz, CDU-leider Angela Merkel en CSU-leider Horst Seehofer gezamenlijk op bezoek.

Volgens CDU-vicevoorzitter Julia Klöckner zullen de echte coalitie-onderhandelingen pas in januari beginnen. De SPD heeft van 7 tot 9 december  eerst nog een partijcongres. Partijleider Martin Schulz heeft gezegd dat de partij eerst de leden zal raadplegen voordat ze toetreedt tot een grote coalitie met CDU/CSU. Het partijcongres van de CDU in december komt te vervallen. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

J.A.Konning - 12 januari 2018 15:30

het is toch logisch dat de verkennende gesprekken goed zijn afgelopen tussen Merkel CDU en Schulz SPD ! Beide zijn in staat om zelfs hun familie te verlinken als rechts maar buiten de deur gehouden wordt. Wel doet het deugd te zien dat het steeds moeilijker wordt voor de oude bestaande partijen om hun zetels vast te houden door bedrieglijk en leugenachtig beleid.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Formatie':

SPD-leden stemmen voor grote coalitie

SPD-leden stemmen voor grote coalitie

Een ruime meerderheid van 66 procent stemde voor het regeerakkoord. Merkel-IV kan nu snel aan de slag.


Lees meer

Leiderschapscrisis in de SPD

Leiderschapscrisis in de SPD

Martin Schulz heeft dinsdagavond het partijvoorzitterschap van de SPD neergelegd. Als opvolger heeft de partijtop Andrea Nahles genomineerd.


Lees meer

CDU, CSU en SPD hebben regeerakkoord rond

CDU, CSU en SPD hebben regeerakkoord rond

Het is ze dan toch gelukt in Berlijn. Na meer dan vier maanden is er een regeerakkoord.


Lees meer

Gebrek aan verjonging

Gebrek aan verjonging

Een wolk van paternalisme zweeft over de SPD. De partij maakt geen haast met verjonging en staat daarin beslist niet alleen, schrijft ING-econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger