Catalogi CDS en DIA on-line
"Lang gekoesterde wens in vervulling gegaan"

Achtergrond - 14 oktober 2002

(14 oktober 2002) De bibliotheekcatalogi van het Centrum voor Duitsland-Studies in Nijmegen (CDS)en het Duitsland Instituut in Amsterdam (DIA)zijn nu toegankelijk via internet. Hiermee is een lang gekoesterde wens van de documentalisten van beide instituten in vervulling gegaan.

Marianne Waldekker en Angelica Wendland onderhouden al geruime tijd intensief contact met betrekking tot collectievorming, informatieverstrekking en technisch beheer. De collecties van het CDS en
het DIA richten zich beide op Duitsland en Nederlands-Duitse betrekkingen. Waar het DIA zich met name specialiseert op recente geschiedenis en de rol van Duitsland in Europa, bevat de collectie van het CDS meer publicaties over de economie en grensoverschrijdende contacten. De collecties vullen elkaar uitstekend aan.

Naast de mogelijkheid om de catalogi van beide instituten tegelijk te doorzoeken, is het ook mogelijk de collectie van één instituut te raadplegen. Er kan gezocht worden op titelwoorden, auteursnamen, trefwoorden, of een combinatie hiervan. De zoekactie kan verder verfijnd worden door te selecteren op taal en jaar van uitgave en er kan boleaans gezocht worden (de AND/OR optie). De zoekmachine trunceert automatisch. Wordt bijvoorbeeld bij het trefwoordenveld 'cultuur' opgegeven, dan wordt er gezocht naar 'cultuur', 'cultuurverschil', 'cultuurverschillen', 'cultuurgeschiedenis', et cetera. De zoekresultaten worden vervolgens overzichtelijk gepresenteerd, waarbij duidelijk staat aangegeven waar de publicatie zich bevindt.

Bereikbaarheid:

Direct

CDS (kies documentatie, kies catalogus)

DIA

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger