Duitslandweb logo Duitslandweb

Auto-industrie wil niet meewerken aan aanpassing dieselmotoren

Kort nieuws - 1 maart 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse auto-industrie wil niet meewerken aan de aanpassing van oude dieselmotoren. Dinsdag bepaalde de Duitse rechter dat steden rijverboden voor oudere dieselauto's mogen afkondigen om aan de normen voor luchtkwaliteit te kunnen voldoen. 

Aanpassing van de oude dieselauto's zou twee tot drie jaar duren en de moeite niet waard zijn, aldus de belangenvereniging van de Duitse autoindustrie VDA. In die tijd worden de oude auto's sowieso door nieuwe vervangen, waarmee het probleem zich volgens de VDA vanzelf oplost.

Minister Hendricks van Milieu wil echter dat de autoconcerns, als veroorzaker van het probleem, dieselauto's van consumenten die dat willen aanpast en de kosten daarvaan betaalt.

Regeringswoordvoerder Seibert kondigde aan dat de nieuwe regering wil nagaan of er blauwe vignetten kunnen worden ingevoerd die in heel Duitsland gelden. Daarmee moet worden voorkomen dat elke Duitse stad na de uitspraak van de rechter dinsdag zijn eigen rijverbod en regels opstelt. Lees meer bij Süddeutsche.de

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Scholz introduceerde het begrip Doppel-Wumms onlangs met trots. En wordt er nu mee om de oren geslagen.


Lees meer

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer

Het keerpunt

Het keerpunt

Hoe de oorlog in Oekraïne ook afloopt, de Duitse 'Zeitenwende' kan niet meer worden teruggedraaid, schrijft Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger