Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse milieu-instantie wil twee vignetten voor dieselauto's

Kort nieuws - 6 maart 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Umweltbundesamt, de federale milieu-instantie, pleit voor twee verschillende vignetten voor dieselauto's. Dat zei directeur Maria Krautzberger dinsdag tegen de Süddeutsche Zeitung.

Op die manier kunnen steden het aantal dieselauto's dat ze toelaten, aanpassen aan de lokale milieubelasting, stelt Krautzberger. Ze stelt voor een lichtblauw vignet in te voeren voor relatief schone diesels. De schoonste diesels wil ze een donkerblauwe sticker geven. Dieselauto's zonder blauwe sticker mogen dan niet in de milieuzone's in binnensteden rijden.

Over de zogenoemde 'blaue Plakette' is de afgelopen weken heftig gedebatteerd. De Groenen en milieuminister Barbara Hendricks (SPD) zijn voor. Het ministerie van Verkeer wil tot nu toe geen blauwe vignetten voor dieselauto's invoeren. Lees meer bij Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer

De zware wapens

De zware wapens

Uitgerekend in Duitse progressieve kringen is er veel steun voor wapens voor Oekraïne. Het verandert de dagelijkse gesprekken zelfs in Kreuzberg, merkt Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Minister mag zelfs niet meer 'am Katzentisch sitzen'

Minister mag zelfs niet meer 'am Katzentisch sitzen'

De Duitse defensieminister Lambrecht maakte één fout te veel, schrijft columniste Inge Jooris.


Lees meer

Vooruitblik: Duitsland in 2023

Vooruitblik: Duitsland in 2023

De oorlog in Oekraïne en de energiecrisis zullen in 2023 grote thema’s blijven. In Berlijn worden de verkiezingen van 2021 overgedaan. Een overzicht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger