Duitslandweb logo Duitslandweb

Regering verdeeld over islam in Duitsland

Kort nieuws - 23 maart 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De nieuwe Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, zegt geen begrip te hebben voor de uitspraak van kanselier Merkel dat de islam bij Duitsland hoort.

Merkel deed haar uitspraak woensdag, nadat Seehofer in de dagen ervoor had gezegd dat de islam niet bij het christelijke Duitsland hoort. Al kunnen in Duitsland levende moslims er wel bij horen, voegde hij er in het interview aan toe. Merkel is het niet met Seehofer eens, en zei dat Duitsland de Duitse geschiedenis natuurlijk christelijk en joods is, maar dat het ook een feit is dat de religie van 4,5 miljoen moslims in Duitsland ondertussen ook een deel van Duitsland is geworden. Ze zei zich te realiseren dat veel Duitsers daar moeite mee hebben, maar ziet het als de verantwoordelijkheid van de regering om de discussie zo te voeren dat de kloof in de samenleving kleiner en niet groter wordt. Lees meer bij Spiegel Online

De Duitsers zijn over de vraag of de islam bij Duitsland hoort al even verdeeld als de regering. Uit een enquete door onderzoeksbureau Forsa blijkt dat 47 procent van de ondervraagden vindt dat de islam wel bij Duitsland hoort, terwijl 46 procent vindt dat dat niet zo is. In een andere enquete, van internetpeiler Yougov, antwoordt ongeveer 70 procent dat de islam niet bij Duitsland hoort. Lees meer bij N-tv en bij Focus

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger