Duitslandweb logo Duitslandweb

Relletje over foto van Seehofers 'mannenteam'

Kort nieuws - 29 maart 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De nieuwe minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer (CSU), presenteerde op de website van zijn ministerie trots zijn team van staatssecretarissen. De reacties waren verontwaardigd en spottend.

Op de foto staan negen mannen. Geen enkele vrouw. En dat is niet alleen op dit ministerie zo, ook op de andere ministeries zijn de hoogste posities in meerderheid door mannen bezet. Der Spiegel heeft de teams tegen het licht gehouden en constateert dat de CSU alleen mannen voor het kabinet heeft geleverd, en ook in de Bondsdag wordt de CSU-fractie door een man geleid. In de top van het Kanzleramt, waar Merkel de scepter zwaait, zijn overigens juist de vrouwen in de meerderheid.

De SPD slaagt er veel beter in om vrouwelijke staatssecretarissen aan te stellen. In het Familieministerie van Franziska Giffey en het ministerie van Justitie van Katarina Barley zijn de vrouwen in de meerderheid. Lees meer bij Spiegel Online

De foto is te zien bij het persbericht van het ministerie

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger