Duitslandweb logo Duitslandweb

Stakingen in openbaar vervoer, crèches en ziekenhuizen gaan door

Kort nieuws - 11 april 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Dienstenvakbond Verdi zet vandaag de stakingen door. Duizenden werknemers in het openbaar vervoer, van crèches, ziekenhuizen en de vuilnisdienst leggen hun werk neer. 

In verschillende steden in Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts, Hessen en Beieren rijdt vandaag vrijwel geen openbaar vervoer. Dinsdag vielen er honderden vluchten uit vanwege de staking op verschillende luchthavens. Ook zwembaden, crèches en gemeentelijke instanties bleven dicht. In totaal deden dinsdag ruim 60.000 mensen in acht deelstaten mee aan de staking.

Verdi en de Deutsche Beamtenbund willen met de stakingen de druk op de werkgevers verhogen voor de cao-onderhandelingen, die zondag verder gaan. Verdi eist 6 procent meer loon voor de 2,3 miljoen werknemers in de publieke sector. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger