Duitslandweb logo Duitslandweb

Asielbeleid: extra EU-overleg op zondag, coalitieberaad op dinsdag

Kort nieuws - 20 juni 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Ter voorbereiding op de EU-top eind juni is voor komende zondag een speciaal EU-overleg over migratie en asiel ingelast. In Duitsland komen volgende week dinsdag de coalitiepartijen CDU, CSU en SPD samen in de zogenoemde Koalitionsausschuss om over het asielbeleid te praten.

Het ingelaste EU-overleg zou dinsdag zijn afgesproken tussen kanselier Merkel, de Franse president Macron en voorzitter van de Europese Commissie Juncker. Alle landen die geïnteresseerd zijn in een Europese aanpak zijn welkom in Brussel, zei Juncker. Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Griekenland, Italië, Spanje, Malta en Bulgarije zijn er in ieder geval bij, volgens informatie uit EU-kringen. Bulgarije is momenteel voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Ook Nederland zal bij het overleg aanwezig zijn, meldt de NOS. De landen zoeken een oplossing voor de strijd over de verdeling van vluchtelingen in Europa. In Duitsland leidde een conflcit tussen de zusterpartijen CDU en CSU maandag bijna tot een regeringscrisis. Merkel heeft van CSU-leider Seehofer nu tot de EU-top op 28 en 29 juni de tijd gekregen om naar een Europese oplossing te zoeken. Lees meer bij tagesschau.de

In Duitsland komen volgende week dinsdag de coalitiepartijen CDU, CSU en SPD bijeen in de zogenoemde Koalitionsausschuss, speciaal overleg waarin de regeringspartijen belangrijke zaken bespreken. Dat deelde Seehofer vandaag mee. Het is de eerste Koalitionsausschuss van het huidige kabinet. Op de agenda staan het asielconflict en de afspraken die Merkel en Macron dinsdag hebben gemaakt over de EU. De CSU is het niet eens met afspraken over een hervorming van de eurozone. Ook blijft de partij bij haar standpunt in de asielstrijd, liet de Beierse minister-president Söder vandaag weten. De SPD wil dat CDU en CSU een eind aan hun strijd maken en benadrukte eerder deze week al zij als coalitiepartner ook nog moet instemmen met Seehofers omstreden immigratieplan. Lees meer bij Zeit Online 

Reacties

aldert van der ploeg - 21 juni 2018 13:09

ja dat wil ik best geloven het is net zo'n ver kapte partij als hier de pvda alleen een hele grote mond.maar nog nooit iets gepresteerd alleen goed voor in het plusch te zitten en de hand op houden en een goed leven?

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en Europa':

Factsheet: Duitsland en Europa

Factsheet: Duitsland en Europa

Welke rol speelt Duitsland in de Europese Unie? En hoe kijken Duitsers naar Europa? Een overzicht.

Lees meer

Duitsland wil sterkere EU als antwoord op crisis

Duitsland wil sterkere EU als antwoord op crisis

Duitsland neemt het EU-voorzitterschap op zich. Merkel heeft voor de komende zes maanden ambitieuze plannen.

Lees meer

EU-voorzitter Duitsland moet plannen bijstellen

EU-voorzitter Duitsland moet plannen bijstellen

Niet de Brexit en de Green Deal, maar corona domineert het aankomende Duitse EU-voorzitterschap.

Lees meer

Duits Constitutioneel Hof waakt over EU-democratie

Duits Constitutioneel Hof waakt over EU-democratie

Niet Europese instellingen, maar lidstaten moeten beslissen over bevoegdheden van die instellingen, schrijft Ton Nijhuis.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger