Duitslandweb logo Duitslandweb

Chemnitz: Tienduizenden bij concert tegen extreemrechts

Kort nieuws - 4 september 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Naar schatting hebben meer dan zestigduizend mensen maandagavond in Chemnitz de concerten tegen racisme en vreemdelingenhaat bijgewoond. Duitse bands en artiesten als Kraftklub, die Toten Hosen en Marteria & Casper gaven onder het motto #wirsindmehr gratis optredens.

Als reactie op de demonstraties van rechts-populistische groeperingen en andere tegenstanders van het Duitse vluchtelingenbeleid van vorige week probeerden muzikanten met het concert zoveel mogelijk mensen naar de Saksische stad te lokken. En dat is gelukt: de autoriteiten schatten dat er ongeveer 65.000 mensen aanwezig waren. Volgens de politie verliep het evenement zonder incidenten. Tegendemonstraties van Thügida en Pro Chemnitz waren door de stad verboden.

Veel bezoekers van het concert kwamen van ver om te laten zien dat zij niet wegkijken. "Soms is het belangrijk om te laten zien dat je niet alleen bent", zei Kraftklub-zanger Felix Brummer. 

Vlak na het concert stuurde AfD-politicus Beatrix von Storch een tweet waarin ze bezoekers van het concert 'walgelijk' en 'onderdanen van Merkel' noemt. Dit leverde haar een storm van kritiek op. Lees meer bij Spiegel Online.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De oorlogskleinkinderen

De oorlogskleinkinderen

De Tweede Wereldoorlog is niet alleen op het persoonlijke vlak een thema, maar ook weer in het Duitse politieke debat, merkt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

‘Rechts geweld is echt onrustbarend in Duitsland’

‘Rechts geweld is echt onrustbarend in Duitsland’

In hun boek 'Zur rechten Zeit' analyseren Duitse historici de opkomst van nationalisme en rechts-radicalisme.

Lees meer

De Duitse patiënt

De Duitse patiënt

In Duitsland is een kwaaltje geen kwaaltje, maar een zorgwekkende last. Daar is het gezondheidssysteem ook naar, schrijft Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

De afvalscheiding

De afvalscheiding

Afvalscheiding is van groot Duits cultureel belang. Bij de vuilnisbak scheiden goede migranten zich van slechte, aldus Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger