Duitslandweb logo Duitslandweb

Baas veiligheidsdienst ontkent opjagen buitenlanders in Chemnitz

Kort nieuws - 7 september 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het hoofd van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz Hans-Georg Maaßen heeft in een interview met de krant Bild gezegd dat er geen bewijs is dat er in Chemnitz vorig weekend op mensen met een buitenlands uiterlijk is 'gejaagd'. Zijn uitspraken wekten woede en verbazing.

Maaßen zei dat het videomateriaal van zulke aanvallen dat op internet wordt gedeeld naar zijn inschatting niet echt is en bewust is verspreid om van de 'moord' af te leiden. Hij zei de scepsis over de mediaberichten over het geweld in Chemnitz te delen. Eerder zei ook al minister-president Kretschmer van Saksen dat er geen jacht op buitenlanders is gemaakt in Chemnitz.

Volgens de Tagesschau-rubriek Faktenfinder is er geen enkele aanwijzing dat de video nep zou zijn. Daarbij worden de beelden ondersteund door verhalen van ooggetuigen en journalisten en door andere video's. Lees meer bij Tagesschau-Faktenfinder 

Politici hebben verontwaardigd gereageerd op de uitspraken van Maaßen. Kanselier Merkel heeft de heksenjacht op buitenlanders eerder scherp veroordeeld. Haar minister Seehofer (CSU) distantieerde zich op een partijbijeenkomst van haar uitspraken en zei begrip te hebben voor de bezorgdheid en woede van de mensen na de dodelijke steekpartij in de stad. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Mrgalak - 17 september 2018 21:25

Omwille van deze uitspraak eist kanselier Merkel nu blijkbaar het ontslag van Maassen, zodat hij vervangen kan worden door een volgzamere figuur. Daarna kan dan de jacht op de AfD als "verfassungsfeindlich" ingezet worden, voor deze partij te veel toeloop krijgt.

Zie dit artikel uit "Die Welt":

https://www.welt.de/politik/deutschland/article181555878/Umstrittener-Verfassungsschutzchef-Merkel-hat-sich-entschieden-dass-Maassen-gehen-muss.html

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger