Duitslandweb logo Duitslandweb

'Diensten voorkwamen grote aanslag in Duitsland'

Kort nieuws - 18 oktober 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse veiligheidsdiensten hebben een grote terreuraanslag in 2017 door Islamitische Staat verijdeld, melden verschillende Duitse media donderdag.  

Doelwit van de aanslag was mogelijk een muziekfestival. Volgens de NDR, WDR en de Süddeutsche Zeitung was het de bedoeling dat in 2016 drie teams van terroristen naar Duitsland zouden reizen om een aanslag uit te voeren. Die informatie hebben de media van een voormalig IS-aanhanger, met wie ze gesproken hebben. Het Duitse openbaar ministerie heeft de terreurplannen bevestigd. 

Een Duits echtpaar dat in 2015 naar Syrië emigreerde om IS te ondersteunen, zou een centrale rol hebben gespeeld. De vrouw probeerde Duitse vrouwen te rekruteren die bereid waren met mogelijke aanslagplegers te trouwen, zodat zij makkelijk Duitsland zouden binnenkomen. Een van de benaderde vrouwen werkte voor een veiligheidsdienst. 

Het verdachte stel zit sinds oktober 2017 vast in een Koerdische cel. Ze hebben intussen aan de Duitse buitenlandse inlichtingendienst verklaringen afgelegd. Tegen beiden liggen in Duitsland arrestatiebevelen. Lees meer bij Tagesspiegel en faz.net

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Duitsland geschokt door rechtse terreur

Duitsland geschokt door rechtse terreur

Na de moord op CDU-politicus Lübcke waarschuwen experts voor extreem-rechtse terreur in Duitsland.

Lees meer

De oorlogskleinkinderen

De oorlogskleinkinderen

De Tweede Wereldoorlog is niet alleen op het persoonlijke vlak een thema, maar ook weer in het Duitse politieke debat, merkt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

‘Rechts geweld is echt onrustbarend in Duitsland’

‘Rechts geweld is echt onrustbarend in Duitsland’

In hun boek 'Zur rechten Zeit' analyseren Duitse historici de opkomst van nationalisme en rechts-radicalisme.

Lees meer

De Duitse patiënt

De Duitse patiënt

In Duitsland is een kwaaltje geen kwaaltje, maar een zorgwekkende last. Daar is het gezondheidssysteem ook naar, schrijft Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger