Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland in top 10 beste reisbestemmingen 2019

Kort nieuws - 23 oktober 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland behoort volgens de wereldberoemde reisgids 'Lonely Planet' tot de top tien van de beste reisbestemmingen in 2019. Het land staat op de tweede plaats, achter Sri Lanka.  

De reisgids publiceert elk jaar een lijst met de beste reisbestemmingen voor het komende jaar. De laatste keer dat Duitsland in de top-10 stond, is negen jaar geleden. 

Redenen om in 2019 naar Duitsland te reizen, zijn het 30-jarig jubileum van de val van de Berlijnse Muur en de honderdste verjaardag van de oprichting van Bauhaus, de kunstacademie waar onder andere Walter Gropius en Ludwig Mies van der Rohe lesgaven. Ook raadt de nieuwe reisgids een bezoek aan onder meer de steden Hamburg, Dessau, Weimar en Keulen aan. 

'Lonely Planets Best Travel in 2019' is de 14e editie van het reisboek. Duitsland wordt niet vaak vertegenwoordigd: in 2010 werd Duitsland tweede in de top tien van de beste reisbestemmingen, in 2016 eindigde Beieren als achtste in het lijstje regio's en in 2018 stond Hamburg op de vierde plaats in de categorie steden. Lees meer bij Welt.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Oost-Duitsland speelt dit najaar in de filmreeks Deutsches Kino een belangrijke rol. Ook de moeite waard: een film over de Turkse muziekindustrie in Duitsland.


Lees meer

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

De tentoonstelling 'Wolken und Licht' in Museum Barberini toont meer dan de bekende beelden van grote Hollandse meesters.


Lees meer

Een ideologisch seksschandaal

Een ideologisch seksschandaal

Het schandaal rond de band Rammstein laat zien hoe gepolariseerd het publieke debat is in Duitsland, vindt columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger