Duitslandweb logo Duitslandweb

Verguisde Lena klaar voor Songfestival
Düsseldorf ontvangt de deelnemers uit 43 landen

Achtergrond - 9 mei 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Zaterdag komt het erop aan in Düsseldorf: dan moet Lena, de Duitse winnares van vorig jaar, met een "zacht mystiek electropopliedje" het Eurovisie Songfestival opnieuw zien te winnen. De 3JS uit Nederland hopen zich donderdag voor die finale te plaatsen.

Verguisde Lena klaar voor Songfestival
© Still eurovision.tv

Lena overtuigt in de repetities van het Eurovisie Songfestival, melden de Duitse media vandaag tevreden: haar stem is gerijpt en ze is professioneler geworden. Na een zwaar jaar moet dat zowel voor Lena als voor Duitsland een opluchting zijn. Direct na haar winst vorig jaar besloot Duitsland dat de toen 19-jarige scholiere dit jaar opnieuw de eer van haar land moet verdedigen. Haar "authenticiteit, charme en natuurlijkheid" maakten haar razend populair. Maar in de loop van het jaar rezen de twijfels over haar deelname.

'Scheiß Idee'

Haar onbekommerdheid is ze kwijt, vonden veel Duitsers, onder wie kopstukken bij de ARD. Ze zingt soms vals. Muziekleraren zeggen dat ze helemaal niet kan zingen, schreef Die Welt. Zelfs haar eigen mentor, de Duitse Mr. Songfestival Stefan Raab, gaf in Der Spiegel toe dat het misschien toch een "Scheiß-Idee" was Lena weer te laten meedoen.

Die stemmen lijken nu verstomd. Het lied waarmee Lena meedoet heet 'Taken by a stranger' en wordt omschreven als 'zachte mystieke electropop'. Het Duitse tv-publiek koos het nummer in februari in een liveshow op de ARD. Het kreeg veruit de meeste stemmen van de twaalf liedjes die Lena eerder in twee voorrondes op de commerciële zender ProSieben had voorgesteld. 

Jamsessie met 3JS

Düsseldorf is ook klaar voor het Songfestival. Zaterdag ontving de stad de 43 deelnemers aan de wedstrijd met een groot feest. Namens Nederland doen de 3JS uit Volendam met 'Never alone' mee. Zij ontvingen Lena zondag op het cruiseschip in Düsseldorf waarop zij deze week logeren voor een jamsessie (zie de link rechts).

Nederland moet zich in de tweede voorronde donderdag nog zien te plaatsen voor de finale van 14 mei. Duitsland is als een van de belangrijkste Eurovisie-financiers altijd verzekerd van een plek in de finale.

 

 

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

De Malle-therapeuten

De Malle-therapeuten

Merlijn Schoonenboom heeft zich in het Duitse muziekgenre Mallorca-zomerhits verdiept. Er ging een wereld voor hem open. Column met soundtrack.

Lees meer

'Koloniale kunst kan niet zomaar terug naar Afrika'

'Koloniale kunst kan niet zomaar terug naar Afrika'

Léontine Meijer-van Mensch, directeur van drie Duitse musea, wil meer onderzoek naar koloniaal erfgoed

Lees meer

Koloniale kunst in musea: teruggeven of tonen?

Koloniale kunst in musea: teruggeven of tonen?

Nu Duitsland zich meer bezighoudt met zijn koloniale verleden, laait ook het debat over de koloniale kunst op

Lees meer

Duitse demonen

Duitse demonen

De provocatie van Rammstein bij de lancering van hun nieuwe album, slaat nog altijd aan, merkt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger