Lena met 'mystieke electropop' naar Songfestival
Met 'Taken by a stranger' wil Duitsland songfestival weer winnen

Achtergrond - 18 februari 2011

Lena Meyer-Landrut moet met 'Taken by a stranger' haar titel bij het Eurovisie Songfestival verdedigen. Vorig jaar won ze met 'Satellite'. Sindsdien is Duitsland dol op haar. Maar de kans dat ze het festival dit jaar weer wint, lijkt klein.

Lena met 'mystieke electropop' naar Songfestival
© Still uit de voorronde op ProSieben

Een "mystiek electropop liedje". Zo wordt Lena's 'Taken by a stranger' omschreven in de Duitse pers. Het nummer kreeg van het tv-publiek in een liveshow op de ARD vrijdagavond veruit de meeste stemmen. 'Taken by a stranger' was een van de zes nummers die de finale van het Duitse nationale Songfestival hadden gehaald. De voorrondes, waarin Lena in totaal twaalf liedjes zong, waren de afgelopen twee weken op de commerciële zender ProSieben te zien.

Lena won vorig jaar met 'Satellite' niet alleen het Songfestival maar ook de harten van de Duitsers. Haar "authenticiteit, charme en natuurlijkheid" maakten haar razend populair. Kort na haar winst werd besloten dat ze de Duitse titel dit jaar moest verdedigen. De afgelopen weken ging het erom het juiste liedje voor haar te vinden.

Na de eerste euforie twijfelen inmiddels steeds meer mensen aan haar kansen. Haar onbekommerdheid is ze kwijt, menen veel Duitsers, onder wie kopstukken bij de ARD. Ze zingt soms vals. Volgens Die Welt zeggen muziekleraren dat ze helemaal niet kan zingen. Zelfs haar eigen mentor, de Duitse Mr. Songfestival Stefan Raab, gaf vorige week in Der Spiegel toe dat het misschien toch een "Scheiß-Idee" was Lena weer mee te laten doen.

Het Eurovisie Songfestival vindt op 14 mei plaats in Düsseldorf. Namens Nederland doen de 3JS mee met 'Je vecht nooit alleen'.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger