Duitslandweb logo Duitslandweb

Duits minimumloon stijgt met 51 cent

Kort nieuws - 1 november 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het wettelijk minimumloon in Duitsland stijgt per 1 januari 2019 van 8,84 euro naar 9,19 euro per uur. Dat heeft het kabinet woensdag besloten. Een tweede stijging volgt een jaar later, naar 9,35 euro. 

De regering volgt met de verhoging het advies dat de Mindestlohnkommission afgelopen juni gaf. Ongeveer twee miljoen mensen moeten gaan profiteren van de toename. 

Minister van Financiën Olaf Scholz (SPD) pleitte woensdag in een gastbijdrage in de Bild Zeitung voor een wettelijk minimumloon van 12 euro per uur. Hij vindt dat Duitse bedrijven niet op loon moeten besparen. Ook andere SPD'ers als Thomas Opperman en partijvoorzitter Andrea Nahles spraken zich uit voor een verhoging van het minimumloon naar 12 euro. Die Linke heeft het minimumloon altijd als te laag beschouwd en wil ook minstens 12 euro per uur.

Duitsland kent pas sinds 2015 een wettelijk minimumloon. Destijds bedroeg dat 8,50 per uur. In 2017 werd het verhoogd tot 8,84 euro. Om de twee jaar wordt het opnieuw vastgelegd. Lees meer bij Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Met de ogen wijd dicht

Met de ogen wijd dicht

Econoom en columnist Carsten Brzeski heeft een 'wake up call' voor de Duitse regering. Degradatie dreigt.

Lees meer

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger