Duitslandweb logo Duitslandweb

Studie: Vreemdelingenhaat in Duitsland neemt toe

Kort nieuws - 8 november 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bijna een kwart van de Duitsers is xenofoob. In het Oosten van het land is dat zelfs een derde. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Leipzig.

36 procent van de Duitsers vindt dat buitenlanders alleen naar Duitsland komen om van de sociale voorzieningen te profiteren. Ook gelooft een derde van de ruim 2400 ondervraagden dat Duitsland door de vele migranten onder een gevaarlijke buitenlandse invloed staat. 6 procent heeft een volledig extreem-rechts wereldbeeld, blijkt uit de studie 'Flucht ins Autoritäre'. Rechts-extremisten keren de volkspartijen de rug toe en "vinden een nieuw thuis bij de AfD", aldus de onderzoekers.

Sinds 2016 is xenofobie in het Oosten van Duitsland toegenomen, schrijven de onderzoekers. Ze spreken van een significant verschil tussen Oost en West. Ze noemen twee belangrijke factoren die tot xenofobie bijdragen: of mensen autoritair denken en of ze zich als burger en als mens erkend voelen. Vooral vluchtelingen, moslims, Sinti en Roma hebben vaak met vijandelijkheden te maken. Lees meer bij tagesschau.de en tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Jaaroverzicht Duitsland in 2018

Jaaroverzicht Duitsland in 2018

Tijdlijn: een moeizame regeringsvorming, ruzie over vluchtelingen en extreme droogte. Dit was Duitsland in 2018.

Lees meer

Kerk botst met staat over kerkasiel

Kerk botst met staat over kerkasiel

Steeds meer asielzoekers in Duitsland kloppen op de kerkdeur om uitzetting te voorkomen.

Lees meer

Versoepeling Duitse abortuswet blijft pijnpunt

Versoepeling Duitse abortuswet blijft pijnpunt

Artsen en politici strijden over de Duitse abortuswet. Ondertussen zijn er steeds minder artsen die abortussen uitvoeren.

Lees meer

Homoehe?

Homoehe?

"Ken je AKK?" vraagt een leerling aan docente Duits Iduna Paalman. "De opvolgster van Merkel. Ze schijnt tegen het homohuwelijk te zijn."

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger