Duitslandweb logo Duitslandweb

Bijna zeven miljoen Duitsers kampen met hoge schulden

Kort nieuws - 14 november 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Ondanks de sterke economie en de lage werkloosheid kampen zo'n 7 miljoen mensen in Duitsland met hoge schulden. Dat zijn er ruim 19.000 meer dan vorig jaar, becijferde kredietbureau Creditreform in zijn 'schuldenatlas 2018'. 

Vooral de schulden van vrouwen en senioren nam toe. Zo is het aantal 70-plussers dat hun rekeningen niet meer kan betalen gestegen met 35 procent ten opzichte van vorig jaar. Het kredietbureau schat de totale schulden op ongeveer 208 miljard euro. 

Een belangrijke reden voor de hoge schulden is volgens de schuldenatlas de dramatische kostenstijging op de woningmarkt. In sterke economische regio's, zoals de grote steden, is de koopkracht langzamer gegroeid dan de prijzen voor huur- en koopwoningen. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de huurders in Duitsland een derde van hun netto-inkomen aan de huur en nutsvoorzieningen besteedt. 

De onderzoekers zien een ander beeld bij jong volwassenen in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. In deze groep daalde de schuldenlast juist. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger