Duitslandweb logo Duitslandweb

Rechter: Airbnb moet gegevens verhuurders München overdragen

Kort nieuws - 13 december 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De bestuursrechtbank in München heeft verhuurplatform Airbnb opgelegd gegevens van verhuurders over te dragen aan het stadsbestuur. Het gaat om namen en adressen van verhuurders die meer dan de toegestane acht weken hun woning verhuren.

Het Amerikaanse Airbnb heeft het Europese hoofdkantoor in Ierland en vindt daarom dat München geen bevoegdheid heeft om het bedrijf tot het verstrekken van gegevens te verplichten. Dat ziet de rechtbank anders.

Veel grote steden proberen de verhuur via Airbnb aan banden te leggen. Amsterdam onderhandelt hier ook over met Airbnb en andere platforms. In Barcelona geeft Airbnb al gegevens door aan de gemeente.

De Süddeutsche Zeitung zette van de grote Duitse steden op een rij hoe ze de overmatige verhuur tegengaan. In Berlijn mogen alleen woningen op het platform worden aangeboden die zijn geregistreerd bij hun stadsdeel. Inwoners kunnen verdenkingen van illegale verhuur anoniem melden. Ook in Keulen hoopt de gemeente op tips van burgers. In Hamburg worden in januari de regels verscherpt en de boetes verhoogd. 

Süddeutsche Zeitung: Airbnb muss Daten zu Vermietern in München preisgeben

Süddeutsche Zeitung: Wie andere Großstädte gegen illegalen Ferienwohnungen kämpfen

AD: Onderhandelingen tussen Airbnb en gemeente gestaakt

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger