Duitslandweb logo Duitslandweb

NTR zendt Duitse tv-serie 'Het leven van Hitler' uit

Kort nieuws - 19 februari 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Vanaf woensdag 20 februari zendt de NTR de vierdelige Duitse tv-serie 'Het leven van Hitler. Een blauwdruk voor dictators' uit. Het is een documentaire met veel archiefmateriaal, ook in kleur, en volgens de NTR bestaat bijna de helft van het materiaal uit niet eerder gepubliceerde bronnen. 

De documentaire is in 2017 in Duitsland gemaakt, in eerste instantie als ruim zeven uur durende film met de titel 'Wer war Hitler'. Daarna kwamen er een ruim drie uur durende versie voor festivals en een vierdelige Engelstalige tv-serie met de titel 'The Hitler Chronicles - Blueprint For Dictators'. Die zendt de NTR uit. 

De makers, het Duitse Epoche Media, laten alleen Hitler en zijn tijdgenoten aan het woord, via dagboeken, brieven en redevoeringen. Er zijn geen interviews of nagespeelde scènes en er wordt alleen gebruik gemaakt van origineel filmmateriaal, vooral ook veel amateurbeelden. De serie laat daarom ook goed zien hoe het dagelijkse Europese leven er uitzag tussen 1889 en 1945. Lees meer bij ntr.nl en Epochemedia.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Nazi-bouwwerk Prora in toeristisch jasje gestoken

Nazi-bouwwerk Prora in toeristisch jasje gestoken

Na decennia van leegstand en verpaupering is het megalomane nazi-bouwwerk op het Duitse eiland Rügen omgebouwd tot een luxe vakantieoord.


Lees meer

'Duitsland heeft thema dwangarbeid lang verwaarloosd'

'Duitsland heeft thema dwangarbeid lang verwaarloosd'

Miljoenen mensen werkten tijdens de oorlog onvrijwillig voor nazi-Duitsland. De verwerking daarvan duurt nog altijd voort.


Lees meer

De vermoorde componist

De vermoorde componist

Merlijn Schoonenboom stuit in Rostock bij toeval op de muziek van Dick Kattenburg, een Nederlandse componist die in Auschwitz is vermoord.


Lees meer

Tijdlijn 'Kriegsende' in Duitsland

Tijdlijn 'Kriegsende' in Duitsland

Wat gebeurde er in Duitsland in de tijd voor en na de ondergang van het nazi-regime in 1945?


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger