Duitslandweb logo Duitslandweb

Verontwaardiging om carnavalsgrap AKK over interseksuelen

Kort nieuws - 4 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Ze maakte de grap al vorige week donderdag, op een carnavalsbijeenkomst, maar nu die via verschillende media is verspreid, zijn er veel verontwaardigde reacties: CDU-voorzitter Annegret Kramp-Karrenbauer ligt onder vuur na een grap over interseksuelen. 

Kramp-Karrenbauer sprak tijdens een carnavalsoptreden in Baden-Württemberg over de "latte-macchiato-fractie" in Berlijn, "die de toiletten voor het derde geslacht invoeren". Dat is, zo ging AKK verder, "voor mannen die nog niet weten of ze nog mogen staan bij het plassen of al moeten zitten. Daarvoor, ertussen, is dit toilet."

In de hal werd er om de grap gelachen, maar toen een aantal homoblogs en -websites en het satirische programma extra 3 erover berichtten, kwam er veel kritiek. Absoluut respectloos, vindt SPD-secretaris-generaal Klingbeil. Leden van oppositiepartijen Die Grünen, Die Linke en de FDP noemen de grap genant en discriminerend. Ze nemen het haar kwalijk dat ze minderheden belachelijk maakt. De voorzitter van de homovereniging van de CDU eist excuses.

AKK zit in een spagaat waarin ze zowel vrouwen en Groenen-kiezers aan zich moet proberen te binden, als het rechts-conservatieve deel van de partij, analyseert de Tagesspiegel. Na een aantal situaties waarin ze de eerste groep bediende, was haar grap nu bedoeld voor de tweede groep, schrijft de krant. In Duitsland is het sinds januari mogelijk om naast 'mannelijk' en 'vrouwelijk' ook 'divers' in het geboorteregister te vermelden. Lees meer bij tagesschau.de en tagesspiegel.de 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

AfD radicaliseert door extreemrechtse Flügel

AfD radicaliseert door extreemrechtse Flügel

De radicalisering van de AfD baart veel Duitsers zorgen. Extreemrechts wint steeds meer aan invloed.

Lees meer

Verdeeld CDU zoekt nieuwe leider

Verdeeld CDU zoekt nieuwe leider

Welke koers gaat de CDU varen? Wie moet de partij leiden? En wat betekent dat voor Merkel?

Lees meer

Verbijstering na 'politieke aardbeving' in Thüringen

Verbijstering na 'politieke aardbeving' in Thüringen

FDP'er Kemmerich liet zich met steun van de AfD tot deelstaatpremier kiezen. Nu ziet hij toch van dat ambt af.

Lees meer

Duitsland in 2020

Duitsland in 2020

De redactie werpt een blik vooruit. Veel is nog ongewis, maar over deze onderwerpen zal het in Duitsland zeker gaan dit jaar:

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger