Duitslandweb logo Duitslandweb

Verontwaardiging om carnavalsgrap AKK over interseksuelen

Kort nieuws - 4 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Ze maakte de grap al vorige week donderdag, op een carnavalsbijeenkomst, maar nu die via verschillende media is verspreid, zijn er veel verontwaardigde reacties: CDU-voorzitter Annegret Kramp-Karrenbauer ligt onder vuur na een grap over interseksuelen. 

Kramp-Karrenbauer sprak tijdens een carnavalsoptreden in Baden-Württemberg over de "latte-macchiato-fractie" in Berlijn, "die de toiletten voor het derde geslacht invoeren". Dat is, zo ging AKK verder, "voor mannen die nog niet weten of ze nog mogen staan bij het plassen of al moeten zitten. Daarvoor, ertussen, is dit toilet."

In de hal werd er om de grap gelachen, maar toen een aantal homoblogs en -websites en het satirische programma extra 3 erover berichtten, kwam er veel kritiek. Absoluut respectloos, vindt SPD-secretaris-generaal Klingbeil. Leden van oppositiepartijen Die Grünen, Die Linke en de FDP noemen de grap genant en discriminerend. Ze nemen het haar kwalijk dat ze minderheden belachelijk maakt. De voorzitter van de homovereniging van de CDU eist excuses.

AKK zit in een spagaat waarin ze zowel vrouwen en Groenen-kiezers aan zich moet proberen te binden, als het rechts-conservatieve deel van de partij, analyseert de Tagesspiegel. Na een aantal situaties waarin ze de eerste groep bediende, was haar grap nu bedoeld voor de tweede groep, schrijft de krant. In Duitsland is het sinds januari mogelijk om naast 'mannelijk' en 'vrouwelijk' ook 'divers' in het geboorteregister te vermelden. Lees meer bij tagesschau.de en tagesspiegel.de 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger