Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel: Regering moet zich niet met bankenfusie bemoeien

Kort nieuws - 20 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel wil niet dat de bondsregering zich bemoeit met een mogelijke fusie tussen de Deutsche Bank en de Commerzbank. Eerder toonde haar minister van Financiën Scholz zich een voorstander van de fusie. 

De beide banken kondigden zondag fusiegesprekken aan. Deutsche Bank is een private onderneming, Commerzbank is voor 15 procent in overheidshanden. Als de banken samengaan, ontstaat een van de grootste banken van Europa. Volgens Duitse media heeft Scholz op de fusiegesprekken aangestuurd. Vorig jaar sprak hij openlijk zijn sympathie uit voor een "nationale kampioen" in de bankensector.

Merkel benadrukt nu dat de mogelijke fusie een zaak is van de banken zelf en dat de bondsregering zich daar niet in moet mengen. De Wirtschaftsweisen, een belangrijk economisch adviesorgaan van de Duitse regering, zijn overigens kritisch over een fusie van de Commerzbank en de Deutsche Bank. Zij zien vooral risico's. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger