Duitslandweb logo Duitslandweb

Fusie Deutsche Bank en Commerzbank gaat niet door

Kort nieuws - 25 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De fusiegesprekken tussen de Deutsche Bank en de Commerzbank zijn op niets uitgelopen. In maart waren de beide banken de gesprekken begonnen.

De bestuurders van de Deutsche Bank en de Commerzbank zijn tot de conclusie gekomen dat een fusie "niet voldoende meerwaarde" biedt.

De Deutsche Bank is een private onderneming, de Commerzbank is voor 15 procent in overheidshanden. Als de banken waren samengegaan, was een van de grootste banken van Europa ontstaan. Volgens Duitse media heeft Scholz op de fusiegesprekken aangestuurd. Vorig jaar sprak hij openlijk zijn sympathie uit voor een "nationale kampioen" in de bankensector. Nu toont hij begrip voor het besluit van een fusie af te zien.

Er was veel weerstand tegen. De vakbonden vreesden verlies van duizenden arbeidsplaatsen. Grote investoren in de Deutsche Bank waren sceptisch en ook financiële experts en toezichthouders als de ECB waarschuwden voor risico's. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger