Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse justitie klaagt ex-topman Volkswagen aan wegens bedrog

Kort nieuws - 15 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse openbaar ministerie in Braunschweig heeft ex-topman Martin Winterkorn en vier andere Volkswagen-managers aangeklaagd wegens onder meer zware oplichting. 

Winterkorn en de andere managers waren volgens de aanklager betrokken bij de fraude met de uitstoot van dieselmotoren. Behalve aan oplichting zouden ze zich ook aan oneerlijke concurrentie hebben schuldig gemaakt.

Nadat in 2015 bekend was geworden dat Volkswagen dieselmotoren zo manipuleerde dat ze op straat veel meer schadelijke stoffen uitstoten dan in een testomgeving, stapte topman Winterkorn op. Ook in de Verenigde Staten wordt hij vervolgd. De dieselfraude heeft Volkswagen volgens Tagesschau al bijna dertig miljard euro gekost. Dat bedrag kan nog oplopen, want talrijke zaken van aandeelhouders en Volkswagen-klanten lopen nog. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger