Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse justitie klaagt ex-topman Volkswagen aan wegens bedrog

Kort nieuws - 15 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse openbaar ministerie in Braunschweig heeft ex-topman Martin Winterkorn en vier andere Volkswagen-managers aangeklaagd wegens onder meer zware oplichting. 

Winterkorn en de andere managers waren volgens de aanklager betrokken bij de fraude met de uitstoot van dieselmotoren. Behalve aan oplichting zouden ze zich ook aan oneerlijke concurrentie hebben schuldig gemaakt.

Nadat in 2015 bekend was geworden dat Volkswagen dieselmotoren zo manipuleerde dat ze op straat veel meer schadelijke stoffen uitstoten dan in een testomgeving, stapte topman Winterkorn op. Ook in de Verenigde Staten wordt hij vervolgd. De dieselfraude heeft Volkswagen volgens Tagesschau al bijna dertig miljard euro gekost. Dat bedrag kan nog oplopen, want talrijke zaken van aandeelhouders en Volkswagen-klanten lopen nog. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger