Duitslandweb logo Duitslandweb

Bodemverontreiniging door Duitse leger omvangrijker dan gedacht

Kort nieuws - 17 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Bundeswehr, het Duitse leger, heeft op verschillende plaatsen in Duitsland de grond verontreinigd door het gebruik van schadelijk blusschuim. Volgens de regionale omroep Bayerischer Rundfunk (BR) gaat het om meer plaatsen dan tot nu toe werd gedacht.

De schadelijke stoffen zijn veelal in de grond gekomen bij oefeningen van de Bundeswehr-brandweer. In het blusschuim zat de giftige stof PFOS, die in 2006 werd verboden in de EU, maar tot 2011 kon worden gebruikt. Omdat de stof soms meterdiep in het grondwater zit, mogen omwonenden op sommige plekken hun tuin niet met bronwater besproeien of een huis met een kelder bouwen. 

De Bayerische Rundfunk heeft rapporten en meetwaarden van verschillende Duitse Bundeswehr-locaties in handen. Daaruit blijkt dat de problemen met de verontreiniging groter zijn dan eerder werd aangenomen. Op zeker 18 locaties is de grond vervuild met de stof. Meer dan honderd plekken gelden als verdacht. Nergens is nog sprake van sanering, schrijft BR. Lees meer bij Bayerischer Rundfunk 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Moord toont gevaar neonazi-netwerken

Moord toont gevaar neonazi-netwerken

Neonazi-netwerk Combat 18 blijkt in Duitsland goed georganiseerd en roept leden op aanslagen te plegen.

Lees meer

De herkomst

De herkomst

Het is heel Duits om mensen met Turkse of andere wortels naar hun herkomst te vragen, hoort Merlijn Schoonenboom bij een debat.

Lees meer

Duitsland geschokt door rechtse terreur

Duitsland geschokt door rechtse terreur

Na de moord op CDU-politicus Lübcke waarschuwen experts voor extreem-rechtse terreur in Duitsland.

Lees meer

De oorlogskleinkinderen

De oorlogskleinkinderen

De Tweede Wereldoorlog is niet alleen op het persoonlijke vlak een thema, maar ook weer in het Duitse politieke debat, merkt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger