Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland gaat door met evacuaties uit Sudan

Kort nieuws - 25 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Bundeswehr, het Duitse leger, heeft inmiddels ruim 500 mensen uit Sudan geëvacueerd. Het gaat om Duitse staatsburgers, maar ook om mensen uit andere Europese landen, waaronder ruim 40 Nederlanders.

Meerdere landen evacueren sinds afgelopen weekend mensen uit het Afrikaanse Sudan, waar een bloedige strijd woedt. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken liet maandag weten dat nog niet met alle Duitsers in Sudan contact is geweest en dat er nog steeds een aantal van hen in het land zijn. De Duitse luchtmacht gaat voorlopig door met de evacuatievluchten, zolang het veilig genoeg is. Sinds de nacht van maandag op dinsdag geldt een 72-uur durende wapenstilstand in het land.

Het mandaat voor de reddingsmissie wordt als het aan de regering ligt verlengd tot eind mei, schrijft Der Spiegel. De Bondsdag moet daar deze week mee instemmen. Voor de missie zijn zo'n 1600 soldaten ingezet. De kosten voor de operatie in Sudan komen volgens de regering uit op ongeveer 22,4 miljoen euro. Lees meer bij Der Spiegel en Tagesschau

Reacties

Samia - 7 juli 2023 21:29

Ooh. Zijn ze nog steeds bezig met evacueren. Want ik wil dat mijn man en broers ook worden geëvacueerd.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger