Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel voor driedaags bezoek naar Burkina Faso, Mali en Niger

Kort nieuws - 1 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Merkel reist de komende drie dagen naar Burkina Faso, Mali en Niger. Met de bezoeken zet de kanselier haar Afrika-missie voort: zorgen voor minder migratie en voor betere kansen voor de mensen daar.

Merkel ontving de presidenten van de drie landen het afgelopen jaar alledrie in Berlijn. Nu bezoekt ze hen mede om het belang van de samenwerking met de West-Afrikaanse landen te benadrukken. Duitsland en de EU geven veel geld uit aan ontwikkelingshulp in de regio en Duitsland steunt er militaire missies om terrorisme tegen te gaan. Zo zijn ruim 800 Duitse soldaten in Mali gestationeerd. 

Het aantal migranten dat via deze landen naar Europa komt, is de afgelopen jaren gedaald, maar het terrorisme neemt er toe. Dat maakt het voor Duitse bedrijven moeilijker er te investeren, terwijl zij juist kunnen bijdragen aan een betere economie. Merkel heeft de afgelopen jaren verschillende Afrikaanse landen bezocht. In Mali en Niger was ze al eerder, in 2016. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger