Duitslandweb logo Duitslandweb

Plastic groente- en fruitzakjes straks niet meer gratis bij Aldi

Kort nieuws - 11 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Klanten van de Duitse supermarktketen Aldi moeten binnenkort 1 cent betalen voor de plastic groente-en fruittasjes.

Met die aankondiging komt Aldi vandaag, meldt de Süddeutsche Zeitung. Aldi is de eerste Duitse supermarkt die kosten in rekening brengt voor de dunne plastic tasjes. Met het symbolische bedrag van 1 cent wil de supermarktketen de strijd aangaan met het vele plastic in de winkels. Eerder had de discounter al aangekondigd minder plastic te gaan gebruiken voor de verpakking van zijn producten. 

Sinds de gewone plastic tassen bij de kassa per 2016 niet meer gratis zijn, is het gebruik van de gratis groente- en fruitzakjes in Duitsland gestegen. Klanten gebruiken meer dan drie miljard van dit soort tasjes, blijkt uit cijfers van het ministerie van Milieu. Aldi wil de tasjes vanaf de zomer van bioplastics laten maken. De Duitse supermarkt Real wil de gratis zakjes voor groente en fruit vanaf volgend jaar vervangen voor papieren zakjes. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger