Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister-president Saksen wil einde aan sancties tegen Rusland

Kort nieuws - 12 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister-president van Saksen Kretschmer (CDU) wil een einde maken aan de Europese sancties tegen Rusland. Hij krijgt steun van andere Oost-Duitse collega's, maar ook veel kritiek.

Oost-Duitsland heeft een eigen, bijzondere visie op Rusland en Oost-Europa, aldus Kretschmer. Hij deed zijn oproep een einde aan de sancties tegen Rusland te maken na een bezoek aan dat land. Bij een economische conferentie sprak hij president Poetin en nodigde hem uit voor een bezoek aan Dresden. Poetin woonde in de jaren 80 als KGB-officier in de Saksische hoofdstad.

Kretschmer kreeg steun van zijn collega's Ramelow (Die Linke) van Thüringen en Woidke (SPD) van Brandenburg. Kretschmer handelt in het belang van de Oost-Duitse deelstaten die economisch onder de sancties hebben te lijden, aldus Ramelow. Begin 2018 riepen Kretschmer en Ramelow, samen met de premiers Schwesig (SPD) van Mecklenburg-Voorpommeren en Haseloff (CDU) van Saksen-Anhalt, ook al op een einde aan de sancties te maken in het belang van het Oost-Duitse bedrijfsleven.

CDU-voorzitter Kramp-Karrenbauer liet weten dat er geen speelruimte is als het gaat om de sancties tegen Rusland. Ook andere partijgenoten en de Duitse top-diplomaat Ischinger bekritiseerden hem. De EU legde de sancties op na de Russische annexatie van de Krim in 2014. Minister van Binnenlandse Zaken Seehofer wil een debat over de verschillende visies van de Oost- en West-Duitse deelstaten op Rusland. Lees meer bij Tagesspiegel.detagesschau.de en Welt.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger