Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse leger onderzoekt ongeluk met twee straaljagers

Kort nieuws - 25 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Bundeswehr, het Duitse leger, doet onderzoek naar het ongeluk met twee gevechtsvliegtuigen maandag in Mecklenburg-Voorpommeren. 

Tijdens een oefening met in totaal drie toestellen botsten twee Eurofighter-straaljagers op elkaar. Ze stortten neer in onbewoond gebied. Daarbij kwam een piloot om het leven, de ander kwam door zijn schietstoel vrij en belandde met zijn parachute in een boom. 

De afdeling luchtvaartveiligheid van de Bundeswehr doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. Zo'n 300 militairen hebben vannacht op de ramplocatie naar delen van de straaljagers gezocht. 

De luchtmacht van het Duitse leger heeft zo'n 140 Eurofighters, een straaljager die is ontwikkeld door Duitsland, Groot-Brittannië, Italië en Spanje. Het project leidde in Duitsland tot veel politieke discussie, aangezien de straaljagers zo'n 100 miljoen euro per stuk kostten en er meerdere technische fouten werden geconstateerd. Het is de eerste keer dat een Duitse Eurofighter neerstort. Lees meer bij Tagesschau en Tagesspiegel 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Moord toont gevaar neonazi-netwerken

Moord toont gevaar neonazi-netwerken

Neonazi-netwerk Combat 18 blijkt in Duitsland goed georganiseerd en roept leden op aanslagen te plegen.

Lees meer

De herkomst

De herkomst

Het is heel Duits om mensen met Turkse of andere wortels naar hun herkomst te vragen, hoort Merlijn Schoonenboom bij een debat.

Lees meer

Duitsland geschokt door rechtse terreur

Duitsland geschokt door rechtse terreur

Na de moord op CDU-politicus Lübcke waarschuwen experts voor extreem-rechtse terreur in Duitsland.

Lees meer

De oorlogskleinkinderen

De oorlogskleinkinderen

De Tweede Wereldoorlog is niet alleen op het persoonlijke vlak een thema, maar ook weer in het Duitse politieke debat, merkt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger