Duitslandweb logo Duitslandweb

Reorganisatie: Deutsche Bank schrapt 18.000 banen

Kort nieuws - 8 juli 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Deutsche Bank schrapt 18.000 banen en stopt met de wereldwijde aandelenhandel. Dat maakte het concern zondag bekend. De reorganisatie moet in 2022 klaar zijn.

De bezuinigingen en radicale koerswijziging zijn het gevolg van tientallen jaren mismanagement, schrijven Duitse media. De Deutsche Bank, de grootste private bank van Duitsland, heeft de afgelopen jaren miljoenen aan boetes in Europa en de VS moeten betalen voor onder meer belastingontduiking en handel in risicovolle hypotheken. 

Met de reorganisatie, die in totaal 7,4 miljard euro moet kosten, hoopt topman Christian Sewing de bank er weer bovenop te krijgen. Hij geeft het steven op dat de Deutsche Bank wereldwijd een leidende investeringsbank moet zijn, aldus Spiegel Online. Vorig jaar werden ook al duizenden arbeidsplaatsen geschrapt. De 18.000 banen die de komende jaren verdwijnen, zijn ongeveer een vijfde van het totaal. Lees meer bij Welt.de en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Op weg naar een verloren decennium

Op weg naar een verloren decennium

Na tien gouden jaren danst de Duitse economie in 2020 op de vulkaan, schrijft econoom Carsten Brzeski.

Lees meer

Met de ogen wijd dicht

Met de ogen wijd dicht

Econoom en columnist Carsten Brzeski heeft een 'wake up call' voor de Duitse regering. Degradatie dreigt.

Lees meer

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger