Duitslandweb logo Duitslandweb

Iraakse asielzoeker krijgt levenslang voor moord op Duitse tiener

Kort nieuws - 10 juli 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Iraakse asielzoeker Ali B. is woensdag door de rechtbank in Wiesbaden veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op de Duitse Susanna (14) uit Mainz.

De rechter veroordeelde B. met besondere Schwere der Schuld, schrijft de Süddeutsche Zeitung. Dat betekent dat hij niet na 15 jaar in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating. 

Susanna werd in mei 2018 verkracht en gewurgd. De 22-jarige Ali B., een asielzoeker die sinds 2015 in Duitsland verbleef, heeft de moord bekend, maar de verkrachting altijd ontkend. Volgens B. kenden de twee elkaar al enige tijd en hadden ze seksueel contact. Motief voor de moord waren volgens B. verwondingen in het gezicht van Susanna die zij opliep tijdens een val. B. was bang dat ze hiermee naar de politie zou gaan en hem zou beschuldigen. Daarop besloot hij haar te vermoorden.

Na zijn daad wist B. met valse papieren naar Noord-Irak te vluchten. Daar werd hij vorig jaar gearresteerd en terug naar Duitsland gebracht. De moord leidde tot een landelijke discussie in Duitsland over het terugkeerbeleid. B.'s asielaanvraag was al in 2016 afgewezen maar het beroep daartegen liep nog toen Susanna werd vermoord. B. staat binnenkort nogmaals voor de rechter voor de verkrachting van een 11-jarig meisje. Lees meer bij Süddeutsche ZeitungFAZ.net en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De punkers

De punkers

Duitse media gebruiken de punker als symbool voor maatschappelijke ontwrichting, ziet een verbaasde Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Duitse superhelden

Duitse superhelden

Duitsland heeft een gebrek aan superhelden en dat heeft het aan zichzelf te wijten, schrijft Carsten Brzeski.


Lees meer

Herdenken: dilemma's en discussies

Herdenken: dilemma's en discussies

Een selectie van onze artikelen over herdenken in Nederland en Duitsland.


Lees meer

Tag der Befreiung: Russen niet welkom

Tag der Befreiung: Russen niet welkom

De inval van Rusland in Oekraïne overschaduwt en verdeelt de WOII-herdenkingen in Duitsland.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger