Duitslandweb logo Duitslandweb

Verplichte mazelenvaccinatie voor Duitse kinderen

Kort nieuws - 18 juli 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kinderen in Duitsland die naar de opvang of naar school gaan moeten vanaf volgend jaar zijn ingeënt tegen mazelen. Dat heeft de Duitse regering besloten.

De vaccinatieplicht geldt ook voor kinderen en medewerkers in asielzoekerscentra en voor de leerkrachten en opvangmedewerkers. Ouders die hun kinderen niet laten vaccineren, riskeren een boete.

Minister Jens Spahn van Gezondheid (CDU) vindt de inenting nodig vanwege de toename van het aantal besmettingen met de kinderziekte mazelen. De Bondsraad moet het wetsvoorstel nog wel goedkeuren.

In 2018 registreerde het Robert-Koch-Institut in Duitsland 543 gevallen van mazelen. In Nederland waren dat er 22 in het eerste halfjaar van 2018, volgens Nu.nl. West-Duitsland begon met vaccineren tegen mazelen in 1974, de DDR in 1970. Meer over mazelenvaccinatie bij het Robert-Koch-Institut

Tegelijk heeft de regering bepaald dat voortaan alle op recept verkrijgbare medicijnen die aan inwoners van Duitsland worden verstrekt, overal hetzelfde moeten kosten. Dat is een trucje om de online-apotheken, vooral uit Nederland, van de markt te weren. Duitsers bestellen massaal medicijnen bij Nederlandse online-apotheken zoals DocMorris omdat die medicijnen goedkoper mogen aanbieden dan Duitse apothekers. Lees meer bij de Frankfurter Allgemeine Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Verdeeld Duitsland

Verdeeld Duitsland

58 jaar geleden, op 13 augustus 1961, begon de bouw van de Berlijnse Muur. Duitsland worstelt nog steeds met de gevolgen van de deling.

Lees meer

Moord toont gevaar neonazi-netwerken

Moord toont gevaar neonazi-netwerken

Neonazi-netwerk Combat 18 blijkt in Duitsland goed georganiseerd en roept leden op aanslagen te plegen.

Lees meer

De herkomst

De herkomst

Het is heel Duits om mensen met Turkse of andere wortels naar hun herkomst te vragen, hoort Merlijn Schoonenboom bij een debat.

Lees meer

Duitsland geschokt door rechtse terreur

Duitsland geschokt door rechtse terreur

Na de moord op CDU-politicus Lübcke waarschuwen experts voor extreem-rechtse terreur in Duitsland.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger