Duitslandweb logo Duitslandweb

Verplichte mazelenvaccinatie voor Duitse kinderen

Kort nieuws - 18 juli 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kinderen in Duitsland die naar de opvang of naar school gaan moeten vanaf volgend jaar zijn ingeënt tegen mazelen. Dat heeft de Duitse regering besloten.

De vaccinatieplicht geldt ook voor kinderen en medewerkers in asielzoekerscentra en voor de leerkrachten en opvangmedewerkers. Ouders die hun kinderen niet laten vaccineren, riskeren een boete.

Minister Jens Spahn van Gezondheid (CDU) vindt de inenting nodig vanwege de toename van het aantal besmettingen met de kinderziekte mazelen. De Bondsraad moet het wetsvoorstel nog wel goedkeuren.

In 2018 registreerde het Robert-Koch-Institut in Duitsland 543 gevallen van mazelen. In Nederland waren dat er 22 in het eerste halfjaar van 2018, volgens Nu.nl. West-Duitsland begon met vaccineren tegen mazelen in 1974, de DDR in 1970. Meer over mazelenvaccinatie bij het Robert-Koch-Institut

Tegelijk heeft de regering bepaald dat voortaan alle op recept verkrijgbare medicijnen die aan inwoners van Duitsland worden verstrekt, overal hetzelfde moeten kosten. Dat is een trucje om de online-apotheken, vooral uit Nederland, van de markt te weren. Duitsers bestellen massaal medicijnen bij Nederlandse online-apotheken zoals DocMorris omdat die medicijnen goedkoper mogen aanbieden dan Duitse apothekers. Lees meer bij de Frankfurter Allgemeine Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De Kerst-moslim

De Kerst-moslim

Kerst heeft in Duitsland de potentie net zo beladen te worden als Sinterklaas in Nederland, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Klimaatprotest, bezorgdheid over extreem-rechts, 30 Jahre Mauerfall: een terugblik op Duitsland in 2019.

Lees meer

Een Duitse Babi Pangang

Een Duitse Babi Pangang

Vietnamees eten kun je wel rekenen tot het cultuurgoed van Berlijn, net zo goed als Currywurst, vindt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Met een lezing in Amsterdam wil de Duitse protestbeweging Nederlandse 'oma's' inspireren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger