Duitslandweb logo Duitslandweb

Helft Duitse kinderen mist vaccinaties

Kort nieuws - 2 oktober 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Slechts bijna de helft van de Duitse tweejarigen heeft alle aanbevolen inentingen gekregen. Dat constateert een groot ziekenfonds, de Techniker Krankenkasse, op basis van een data-analyse van in 2016 geboren kinderen.

In Duitsland zitten inentingen tegen 13 ziekten in het nationale vaccinatieprogramma. 3,6 procent van de kinderen in de onderzoeksgroep heeft helemaal geen inentingen gekregen. Tegen difterie, kinkhoest, tetanus, mazelen, bof, rode hond en hib-ziekten zijn tussen 81 en 82 procent van de tweejarigen gevaccineerd. Tegen waterpokken is 75 procent van de kinderen ingeënt. Slechts 60 procent is beschermd tegen het rotavirus. Waterpokken- en rotavirusvaccinaties zitten in Nederland overigens niet in het Rijksvaccinatieprogramma.

Tegen mazelen is 11 procent niet volledig ingeënt en 7 procent helemaal niet. Vanwege recente mazelen-uitbraken, werkt de minister van Gezondheid aan een vaccinatieplicht voor crèchekinderen. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De Kerst-moslim

De Kerst-moslim

Kerst heeft in Duitsland de potentie net zo beladen te worden als Sinterklaas in Nederland, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Klimaatprotest, bezorgdheid over extreem-rechts, 30 Jahre Mauerfall: een terugblik op Duitsland in 2019.

Lees meer

Een Duitse Babi Pangang

Een Duitse Babi Pangang

Vietnamees eten kun je wel rekenen tot het cultuurgoed van Berlijn, net zo goed als Currywurst, vindt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Met een lezing in Amsterdam wil de Duitse protestbeweging Nederlandse 'oma's' inspireren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger